Имунофан 89.90 лв. на ампули

179.80 лв. 89.90 лв.


Имунофан

Имунофан е имуностимулант номер едно в целия свят. Произвежда се в Русия.

Ограничени колисчества!

 • Активно вещество: имунофан 0,005 g;
 • помощни вещества (глицин 0,5 g, натриев хлорид 0,9 g, вода за инжектиране до 100 ml).

Ампули, съдържащи 50 mcg от лекарството в 1,0 ml разтвор. 5 ампули с инструкции се поставят в картонена опаковка или 5 ампули се поставят в блистерна опаковка, 1 блистерна опаковка с инструкции се поставя в картонена опаковка.

Описание на лекарствената форма

Безцветна прозрачна течност.

Фармакотерапевтична група

Имуномодулиращ агент.

Фармакокинетика

Ефектът на лекарството започва да се развива в рамките на 2-3 часа (бърза фаза) и продължава до 4 месеца (средна и бавна фаза).

По време на бързата фаза (продължителност до 2-3 дни) се проявява на първо място детоксикиращ ефект, засилва се антиоксидантната защита на организма чрез стимулиране на производството на церулоплазмин.

Лактоферин и каталазна активност;

 • лекарството нормализира липидната пероксидация,
 • инхибира разграждането на фосфолипидите на клетъчната мембрана и синтеза на арахидонова киселина,
 • с последващо намаляване на нивата на холестерола в кръвта и производството на възпалителни медиатори.
 • В случай на токсично и инфекциозно увреждане на черния дроб, лекарството предотвратява цитолизата;
 • намалява активността на трансаминазите и нивото на билирубина в кръвния серум.

Ограничени наличност!

Цена за 5 ампули 89.90 лв

Имунофан 45 mcg/ml, 1 ml, 5 бр.,

 • разтвор за интрамускулно и подкожно приложение в Москва
Брой опаковки/бр 5
Дозировка 45 µg/ml
Брой единици в опаковка 1
Мерна единица мл
Форма за освобождаване разтвор за интрамускулно и подкожно приложение
Активно вещество
Страна на произход РУСИЯ

Описание на имунофан

Специални инструкции ИМУНОФАН

В резултат на активирането на фагоцитозата е възможно краткотрайно обостряне на огнища на хронично възпаление, поддържани поради персистирането на вирусни или бактериални антигени.

Условия за продажба

Имунофан може да се предлага и без рецепта. Отпуска се свободно!

Показания за употреба

 • Използва се при възрастни над 18 години за профилактика и лечение на имунодефицитни и токсични състояния, остри и хронични инфекциозни и възпалителни заболявания.

Как ще ви бъде доставен имунофан:

 • с охладители
 • ние държим на начина на съхранение
 • оригинален Руски имунофан
 • достъпна цена

  Поръчайте веднага, без формалности

  Важно: Направете няколко бързи поръчки и ние автоматично ще ги обединим, като така ще заплатите само 1 доставка.

  Имунофан

  Имунофан се синтезира на базата на естествения пептиден хормон на тимусния имунитет – тимопоетин. Лекарството съдържа като активно фармакологично вещество  хексапептида от  структурната формула  аргинил-алфа-аспартил-лизил-валил-тирозил-аргинин  с молекулно тегло 836 Da. 

  Имунофан
  имунофан

  Съставът и последователността на аминокиселините са защитени с патент на RF № 2062096. Обширни клинични изпитвания и дългогодишен опит в терапевтичното приложение на лекарството в най-престижните клиники в Русия показаха убедително, че имунофаном е колко ефективен  имунорегулатор  в световната медицина алтернатива не.

  Към днешна дата е разработена, усвоена и използвана технологията за промишлено производство на 3 дозирани форми на това лекарство:

  • под формата на инжекционен разтвор;
  • под формата на ректални супозитории (супозитории);
  • под формата на дозиран интраназален спрей.

  Свойства и характеристики на Имунофан

  Фармакологичните ефекти на лекарството се основават предимно на неговата способност

  • възстановяване на баланса на редокс системата на тялото;
  • да повлияе значително на промяната в състоянието на имунната система, както с нейното отслабване, така и с прекомерна активност, като по своеобразен начин регулира нейните показатели в посока нормализиране на състоянието на имунната система;
  • при комплексна употреба, за значително повишаване на ефективността на основната терапия при широк спектър от патологии, включително поради качествената уникалност на действието по отношение на множествена лекарствена резистентност.

  В  “Инструкцията за медицинска употреба на лекарството Imunofan”, одобрена от Фармакологичния комитет на Министерството на здравеопазването на Руската федерация с протокола, е формулирано следното

  имунофан
  имунофан

  Показания за употреба на лекарството в комплексна терапия и самостоятелно

  • онкологични заболявания;
  • опортюнистични инфекции (цитомегаловирус и херпетични инфекции, токсоплазмоза, хламидия, пневмоцистоза, криптоспоридиоза);
  • хроничен вирусен хепатит;
  • хронична бруцелоза;
  • дифтерия, включително носител на бактерии;
  • токсемия;
  • септикотоксемия;
  • септичен ендокардит;
  • гнойно-септични усложнения при хирургични пациенти;
  • бронхообструктивен синдром;
  • холецистопанкреатит;
  • ревматоиден артрит;
  • псориазис.

  Относно имунитета с имунофан ампули.

  Имунитетът (на латински immunitas – освобождение) е специална способност на живите организми да се справят с чужди агенти. Имунната система се активира, когато в тялото попаднат патогенни тела: бактерии, вируси, хелминти, токсини или собствени изродени клетки.

  Имунитетът е отговорът на организма към проникването на чужд агент, насочен към защита на собствените му клетки от патогенните му ефекти. Учените отдавна са изследвали работата на имунната система и са установили, че има два вида имунитет: вроден и придобит. Вродената резистентност към патогени се формира вътреутробно, на фона на здравето и начина на живот на майката. Придобитата резистентност е следствие от предишно заболяване или ваксинация.

  За да разберем как работи имунната система, достатъчно е да си я представим като отряд със специално предназначение, който защитава голяма държава – човешкото тяло. Когато чужди тела (антигени) попаднат в кръвта, специални бойци (Т-лимфоцити) разпознават извънземните и започват специална операция за унищожаването им.

  Указания за употреба Имунофан 45 µg/ml 1 ml 5 бр. разтвор за интрамускулно и подкожно приложение

  Състав, форма на освобождаване и опаковка

  Разтвор – 100 ml:

  • Активно вещество: имунофан 0,005 g;
  • помощни вещества (глицин 0,5 g, натриев хлорид 0,9 g, вода за инжектиране до 100 ml).

  Ампули, съдържащи 50 mcg от лекарството в 1,0 ml разтвор. 5 ампули с инструкции се поставят в картонена опаковка или 5 ампули се поставят в блистерна опаковка, 1 блистерна опаковка с инструкции се поставя в картонена опаковка.

  Как се съхранява и как ще пристигне до вас имунофан (хладилник)

  Имунофан, трябва да се съхранява охладен в хладилник. Може да е на стайна температура до 48 часа.

  Как вие ще получите Имунофан / Imunofan

  Имунофан ще ви бъде доставен в термо чанта (охладилна чанта) с охладителни блокчета. Това позлолява на имуностимулатор имунофан да се сухранява правилно.

  Ето така ще получите имунофан!

  имунофан охладител

  Описание на лекарствената форма

  Безцветна прозрачна течност.

  Фармакотерапевтична група

  Имуномодулиращ агент.

  Фармакокинетика

  Ефектът на лекарството започва да се развива в рамките на 2-3 часа (бърза фаза) и продължава до 4 месеца (средна и бавна фаза).

  По време на бързата фаза (продължителност до 2-3 дни) се проявява на първо място детоксикиращ ефект, засилва се антиоксидантната защита на организма чрез стимулиране на производството на церулоплазмин, лактоферин и каталазна активност;

  лекарството нормализира липидната пероксидация, инхибира разграждането на фосфолипидите на клетъчната мембрана и синтеза на арахидонова киселина, с последващо намаляване на нивата на холестерола в кръвта и производството на възпалителни медиатори.

  В случай на токсично и инфекциозно увреждане на черния дроб, лекарството предотвратява цитолизата; намалява активността на трансаминазите и нивото на билирубина в кръвния серум.

  По време на средната фаза (започва след 2-3 дни, продължителност до 7-10 дни) се наблюдава засилване на реакциите на фагоцитоза и смърт на вътреклетъчни бактерии и вируси.

  По време на бавната фаза (започва да се развива на 7-10 дни, продължителност до 4 месеца) се проявява имунорегулаторният ефект на лекарството – възстановяване на нарушените показатели на клетъчния и хуморален имунитет.

  През този период се наблюдава възстановяване на имунорегулаторния индекс и се отбелязва увеличаване на производството на 5 специфични антитела. Ефектът на лекарството върху производството на специфични антивирусни и антибактериални антитела е еквивалентен на ефекта на терапевтичните ваксини.

  За разлика от последното, лекарството няма никакъв ефект. има значителен ефект върху производството на реагинови антитела от клас IgE и не засилва реакцията на незабавна свръхчувствителност. Имунофан стимулира образуването на IgA при вроден дефицит.

  Имунофан ефективно потиска мултилекарствената резистентност на туморните клетки и повишава тяхната чувствителност към ефектите на химиотерапевтичните лекарства.

  Фармакодинамика

  Лекарството има имунорегулиращо, детоксикиращо, хепатопротективно действие и предизвиква инактивиране на свободните радикали и пероксидните съединения. Фармакологичното действие се основава на постигането на три основни ефекта:

  • корекция на имунната система, възстановяване на баланса на окислително-антиоксидативната реакция на организма и инхибиране на мултилекарствена резистентност, медиирана от протеини на клетъчната трансмембранна транспортна помпа.

  Показания за употреба на имунофан

  При възрастни, като адювант при ваксинация срещу бактериални и вирусни инфекции.

  Профилактика на обостряне на хронични инфекциозни и възпалителни заболявания с различна етиология, протичащи на фона на имунодефицит при възрастни и деца над 2-годишна възраст: хроничен вирусен хепатит, бруцелоза.

  Предотвратяване на развитието на токсикоза при деца на възраст над 2 години със злокачествени заболявания на хематопоетичната и лимфоидната тъкан по време на курс на химиолъчева терапия.

  Лечение като част от комплексната терапия на вторичен имунен дефицит и токсични състояния, причинени от следните заболявания.

  При възрастни:

  • в комплексната терапия на онкологични заболявания в радикална комбинирана схема на лечение (химиолъчева терапия и хирургия), в комплексна или симптоматична терапия при пациенти с напреднал туморен процес (III-IV стадии) с различна локализация;
  • в комплексната терапия на хроничен вирусен хепатит, хронична бруцелоза;
  • в комплексната терапия на HIV инфекция, опортюнистични инфекции (цитомегаловирус, херпесни инфекции, токсоплазмоза, хламидия, пневмоцистоза, криптоспоридиоза);
  • при лечение на изгаряния от III-IV степен със симптоми на токсемия, септикотоксемия, при хирургични пациенти със септичен ендокардит, холецистопанкреатит, дълготрайни незарастващи рани на крайниците, гнойно-септични усложнения;
  • в комплексната терапия на бронхообструктивен синдром, ревматоиден артрит, псориазис.

  При възрастни и деца над 2 години:

  • в комплексната терапия на възпалителни очни заболявания;
  • при лечение на дифтерия, носителство на дифтерийни бактерии.

  При деца над 2 години: в комплексна терапия на папиломатоза на ларинкса и орофаринкса.

  Противопоказания за употреба

  Свръхчувствителност към компонентите на лекарството. Деца под 2 годишна възраст.

  Бременност и кърмене

  Противопоказан по време на бременност.

  Странични ефекти

  Възможна е индивидуална непоносимост.

  Лекарствени взаимодействия

  Повишава ефективността на други видове лекарствена терапия: употребата на имунофан помага за преодоляване на резистентността към терапията с глюкокортикостероиди. Имунофан може да се предписва в комбинация със стероидни и нестероидни противовъзпалителни средства.

  Начин на употреба и дози

  Имунофан се прилага подкожно или интрамускулно в еднократна доза от 50 mcg. Максималната дневна доза е 50 mcg. Лекарството се използва на курсове, в зависимост от целта на употреба и естеството на заболяването.

  При възрастни

  Като адювант при ваксинация срещу бактериални и вирусни инфекции – еднократна доза от 50 mcg интрамускулно или подкожно в деня на ваксинацията.

  При комплексно лечение на онкологични пациенти: в режима на радикално комбинирано лечение – веднъж дневно, курс от 8-10 инжекции преди химиолъчева терапия и операция, последвано от продължаване на курса през целия период на лечение. При пациенти с напреднал туморен процес – веднъж дневно, в курс от 8-10 инжекции, с прекъсване от 15-20 дни и повтаряне на курса през целия следващ период на лечение.

  В комплексното лечение на пациенти с хроничен вирусен хепатит и бруцелоза: веднъж дневно, курсът на лечение е 15-20 инжекции.

  При комплексна терапия на HIV инфекция и опортюнистични инфекции: веднъж дневно, курсът на лечение е 15-20 инжекции. Ако е необходимо, курсът може да се повтори след 2-4 седмици.

  При хирургични пациенти, при лечение на изгаряния III-IV степен със симптоми на токсемия, септикотоксемия, при хирургични пациенти със септичен ендокардит, холецистопанкреатит, дълготрайни незарастващи рани на крайниците, гнойно-септични усложнения: веднъж дневно, курс на лечение 7-10 инжекции, ако е необходимо, курсът на лекарството може да бъде удължен до 20 инжекции.

  При бронхообструктивен синдром, ревматоиден артрит: веднъж на всеки 3 дни курсът на лечение е 8-10 инжекции, ако е необходимо, курсът на лечение може да бъде удължен до 20 инжекции.

  В комплексната терапия на псориазис: веднъж дневно, курсът на лечение е 15-20 инжекции.

  При възрастни и деца над 2 години.

  В комплексната терапия на възпалителни очни заболявания: при увреждане на предните части на окото (кератит, кератоувеит) веднъж дневно, курсът на лечение е 7-10 инжекции; в случай на увреждане главно на задните части на окото (периферен, заден увеит, ретиноваскулит) и генерализирани възпалителни процеси веднъж дневно, курсът на лечение е 15-20 инжекции.

  При лечение на дифтерия: веднъж дневно, курсът на лечение е 8-10 инжекции. При носителство на дифтерийни бактерии – веднъж на всеки 3 дни, на курс – 3-5 инжекции.

  В комплексната терапия на деца с папиломатоза на ларинкса и орофаринкса при деца над 2 години: веднъж дневно, курс на лечение – 10 инжекции.

  За профилактика: обостряне на хроничен вирусен хепатит и хронична бруцелоза при възрастни и деца над 2 години; дневно веднъж на курс от 15-20 инжекции, препоръчват се повторни профилактични курсове на всеки 2-3 месеца; развитие на токсикоза при деца над 2-годишна възраст със злокачествени заболявания на хематопоетичната и лимфоидната тъкан; веднъж дневно, курсът на лечение е 10-20 инжекции, по време и след завършване на курса на химиолъчетерапия.

  Предозиране

  • Не са известни случаи на предозиране на лекарството.

  Предпазни мерки и специални инструкции

  В резултат на активирането на фагоцитозата е възможно краткотрайно обостряне на огнища на хронично възпаление, поддържани поради персистирането на вирусни или бактериални антигени.

  Влияние върху способността за шофиране и работа с машини

  Лекарството не влияе върху способността за шофиране и работа с машини.

  Условия за съхранение

  • В хладилника +2 +8 градуса

  Условия за отпускане от аптеките

  • може се купи онлайн
  • предписва се и без лекарско предписание
  Производителят си запазва правото да променя инструкциите и/или характеристиките на продукта, външния вид на опаковката и оборудването без предварително уведомяване на платформата за търговия.

  Кой е отговорен за различните видове имунитет?

  • Костен мозък . Той е централният орган на имуногенезата. Всички клетки, участващи в имунните реакции, се произвеждат в костния мозък.
  • Тимус (тимусна жлеза). В тимуса някои имунни клетки (Т-лимфоцити) узряват, след като са се образували в костния мозък.
  • Далак . В далака имунните клетки (В-лимфоцити) също узряват, освен това в него активно протича процесът на фагоцитоза – когато специални клетки на имунната система улавят и усвояват микроби, които са влезли в тялото, фрагменти от собствените им мъртви клетки и т.н.
  • Лимфни възли . По своята структура те приличат на гъба, през която непрекъснато се филтрира лимфата. В порите на тази гъба има много имунни клетки, които също улавят и усвояват микроби, попаднали в тялото. В допълнение, клетките на паметта се намират в лимфните възли – това са специални клетки на имунната система, които съхраняват информация за микроби, които вече са влезли в тялото по-рано.

  По този начин органите на имунната система осигуряват образуването, съзряването и пространството за живот на имунните клетки. В тялото ни има много видове от тях, ето основните.

  • Т-лимфоцити . Наречени са така, защото след като се образуват в костния мозък, узряват в тимусната жлеза – тимуса. Различните подтипове Т-лимфоцити са отговорни за различни функции. Например Т-клетките-убийци могат да унищожат вирусно-инфектирани клетки, за да спрат прогресията на инфекцията, помощните Т-клетки помагат на имунната система да разпознава специфични видове микроби, а супресорните Т-клетки регулират силата и продължителността на имунния отговор.
  • В-лимфоцити . Името им идва от Bursa fabricii (торба на Fabricius) – специален орган при птиците, в който тези клетки са открити за първи път. В-лимфоцитите са способни да синтезират антитела (имуноглобулини). Това са специални протеини, които “залепват” за микробите и причиняват тяхната смърт. Антителата могат също да неутрализират някои токсини.
  • Естествени убийци . Тези клетки намират и убиват ракови клетки и клетки, заразени с вируси.
  • Неутрофилите и макрофагите са в състояние да улавят и усвояват микроби – да извършват фагоцитоза. В допълнение, макрофагите играят критична роля в процеса на представяне на антигена, когато макрофагът въвежда парченца усвоен микроб в други клетки на имунната система, което позволява на тялото да се бори по-добре с инфекцията.
  • Еозинофилите предпазват тялото ни от паразити – осигуряват антихелминтен имунитет.
  • Базофили – изпълняват главно сигнална функция, освобождавайки голямо количество сигнални вещества (цитокини) и по този начин привличайки други имунни клетки към огнището на възпалението.

  При срив на имунната система по различни причини – огромен стрес или въздействие на химически вещества, тогава ни атакуват тежки заболявания, включително онкологични. За да не се допусне това, трябва да се приемат препарати, които нормализират имунитета.

  Имунофан 

  бързо се разгражда до своите съставни природни аминокиселини. Това увеличава производството на антиоксидантни протеини и спомага за нормализирането на клетъчния имунитет. Имунната система разпознава всичко вредно за организма.

  Тя е способна веднага да атакува и разруши болните клетки. Има обаче случаи, когато човек просто не може да понесе повече процедурите и за него лечението не само не дава резултат, но става и токсично. Най-голямото предимство на Имунофан е, че преодолява това. Клетките имат свой собствен механизъм на интоксикация. Те трябва да изхвърлят боклука, отровите, за да не настъпи трагичен обрат.

  Когато се активира тази транспортна система за очистване, тогава клетките не попадат под въздействие и на лекарствата. Те ги изхвърлят и това е така нареченият синдром на множествената лекарствена устойчивост. Тя се състои в това, че не едно, а всички лекарства се отхвърлят от клетките, защото механизмът е универсален, без значение дали препаратът е вреден или полезен.

  Онкоболните получават пълен курс химиотерапия, но не могат да разчитат на добър терапевтичен ефект. Причината е свързана с множествената лекарствена устойчивост. Препаратът престава да действа, причинява мощна химическа реакция и химиотерапията става невъзможна. Имунофан обаче преодолява този синдром и възвръща чувствителността на клетките към лечебния ефект на химиотерапията. Благодарение на това се достига до мощно действие на лекарствата при лечение на онкологичните заболявания.

  Научно-производствено Предприятие НПП „БИОНОКС“,основано през 1991г от група учени e производител на Супер Препарата ИМУНОФАН Спрей.

  Имунофан  е синтезиран  на базата на естествения пептиден хормон на тимусната жлеза –  тимопоетин. Препаратът съдържа като активно вещество хексапептид със структурна формула arginylalphaaspartyllysylvalyltyrosylarginine с молекулна маса 836 Da. Съставът и последователността на аминокиселините са защитени с  патент РФ № 2062096.  В момента няма аналог на Имунофан в света в качеството му на ефективен имуномодулатор.

  Към днешна дата е разработена и усвоена технология за промишлено производство на 3 форми на препарата:

  • под формата на 0,005% ампули;
  • като ректални супозитории (свещички) – 0,1 мг/доза активна съставка;
  • като дозиран  спрей

  Ефекта при използуването на Имунофан се дължи предимно на способността на неговите свойства за:

  • възстановяване баланса на окислително-възстановителните системи на организма;
  • изразено влияние върху промяна състоянието на имунната система, както при нейното отслабването, така и с прекомерната ѝ активност, като своеобразно подпомага регулирането на нейните показатели с цел нормализиране;
  • в комплексно използване значително подпомага при  ефективността на основната терапия за лечение на широк спектър от патологии, включително за сметка на качественото своеобразие на действие по отношение на множествената лекарствена устойчивост.

  ИМУНОФАН  НЕ ЛЕКУВА.

  ИМУНОФАН  може да се използува като модулатор на имунната система при следните видове заболявания: 

  • онкологични;
  • опортюнистични инфекции (цитомегаловирус и херпес инфекции, токсоплазмоза, хламидия, пневмоцистоза, криптоспоридиоза);
  • хроничен вирусен хепатит;
  • хронична бруцелоза;
  • дифтерит, включително бактерионосителство;
  • токсикоза; септична токсикоза;
  • септичен ендокардит;
  • гнойно-септични усложнения при хора с хирургични заболявания ;
  • синдромът на бронхиална обструкция;
  • холецистопанкреатит;
  • ревматоиден артрит;
  • псориазис

  Въведение на imunofan

  Имунофан е иновативен продукт, създаден с цел усилване и оптимизиране на имунната система. С уникална формула и доказани ефекти, Имунофан представлява най-новото постижение в областта на поддържането на здравословните функции на организма.

  Как Действа Имунофан:

  • Стимулира Имунната Реакция: Имунофан активира и повишава имунната реакция на организма, като му помага да се справи по-ефективно с вируси и бактерии.
  • Балансира Имунния Отговор: Продуктът се фокусира върху поддържането на баланса в имунната система, предпазвайки от възможни дисбаланси и неравновесия.
  • Увеличава Резистентността: Имунофан подпомага организма да изгражда по-силна защита срещу външни атаки, като подобрява резистентността и общата здравословна съпротива.

  Уникални Съставки: С интелигентно подбрани и научно обосновани съставки, Имунофан включва:

  • Бета-глюкани: Подпомагат естествените имунни процеси.
  • За укрепване на имунната функция и оптимално абсорбиране на калций.
  •  Известен с антивирусни и антибактериални свойства.

  Приложение и Дозиране:

  Имунофан се приема интрамускулно или подкожно. Макар да няма странични ефекти не се препоръчва за деца под 18 години, бременни и кърмачки.

  Препоръчителната доза след консултация със здравния специалист.

  Безопасност и Сертификации:

  Имунофан е разработен с високи стандарти за качество и е подложен на стриктни контроли за чистота и ефикасност. Продуктът отговаря на всички съответни стандарти и разполага с необходимите сертификати за безопасност и качество.

  Рецензии и Свидетелства:

  Потребителите споделят положителни преживявания с Имунофан, отбелязвайки подобрения в общото си здравословно състояние и устойчивост.

  Къде да Намерите Имунофан:

  Имунофан е достъпен чрез нашия уебсайт, където можете да получите допълнителна информация, да поръчате продукта и да се консултирате с нашия екип от специалисти.С Имунофан, възползвайте се от естествените сили на имунната система и създайте основата за здравословен и балансиран начин на живот.

   

  Отзиви

  Все още няма отзиви.

  Напишете първия отзив за “Имунофан 89.90 лв. на ампули”

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *