Хормон на растежа

Всичко за хормон на растежа и как да го приемаме (инжектираме)

Хормон на растежа е от препаратите, за които се говори все по-често.Преди години това беше препарат, недостъпен за хората, занимаващи се с фитнес и бодибуилдинг на аматьорски начала.Поради редица фактори хормон на разтежа вече е достъпен за широката аудитория.

Genotropin-36uiНачин на употреба на хормон на растежа:

Хормон на растежа може да се взема веднъж дневно, сутрин преди закуска или преди лягане на празен стомах. Сутрин, когато сте в състояние на ниска инсулинова активност, е най-подходящото време за получаване на по-добър ефект. През нощта може да се възползвате от естествените процеси по време на сън, за да изчистите мазнините и се сдобиете с повече мускули.

Големите билдери си правят локални инжекции в проблемните области, за да се отърват от мазнините там. Например, някои момчета си бият по една инжекция от хормон на разтежа в долната част на гърба преди състезание, за да се възползват от локалното изчистване. Можете да си правите локални инжекции почти навсякъде по тялото. Ако момчетата си инжектират повече от 6IU дневно хормон на растежа, разпределят тази доза на три пъти дневно. Някои от световните топ билдери обаче вземат пo 15 IU дневно преди състезание, за да ускорят наистина изгарянето на мазнините.

Някои билдери ползват по 3IU дневно, други по 8IU. Но тъй като GH –  хормон на разтежа предизвиква състояние на инсулинова реакция, всичко над 8IU е абсурдно.

Обикновено се инжектира на 5 см под кожата. Мнозина си слагат само по една доза, защото се страхуват от игли. Повечето от билдерите обаче са по-смели и се инжектират два пъти дневно. Това е по-добрият начин за постигането на по-високи резултати.

Според сайта на едни от производителите на GH (хормон на растежа) начинът на употреба е следният според целите ви:

1. Общо подобряване, леко понижаване на мазнините, подобрено състояние на кожата – 2iu дневно

2. Активиране мастната обмяна, по-добър сън, повече енергия – 3 iu дневно

3.Видимо качване на мускулна маса, бърза мастна обмяна и метаболизъм – 4 iu дневно

4.При мускулна хипертрофия, за да се чувствате “like a king”, яко напомпан – 5 iu на ден

 По кое време се използва хормон на растежа:

Нашите естествени нива на растежен хормон са най- високи 2 часа, след като заспим, а най-ниски – като се събудим. Тъй като е по – добре да използваме и нашия собствен хормон на растежа, най- добре е да се слага половината след събуждане и другата половина между края на тренировката и съня. Вторият добър вариант е да се слага цялото количество сутрин. НИКОГА не го слагайте преди да си легнете, защото така ще намалите собствената си секреция на хормона на растежа. Пък искаме да използваме всичко, нали?!

Съхранение на хормон на растежа:

Повечето хормони на растежа могат да издържат около седмица на стайна температура, затова се препоръчва да се държат в хладилник. По тази причина е желателно и да се поръчва доставката в зимни месеци или да се използва сух лед при доставянето.

H2O

Когато си разтваряте GH (growth hormone), трябва да знаете, че има 2 вида вода, която може да се използва – стерилна и бактериостатична (bacteriostatic). Стерилна обикновено е водата в опаковката с хормона и разтворен в нея трябва да се използва до 48 часа (някои казват до 24). “Бактериостатичната” има малко количество киселина и позволява хормонът да се запази за малко по – дълъг период от време. По – просто казано – киселината запазва връзката между молекулите стабилна за по – дълго време(остава стабилен около 14 дни)… Стерилната вода разхлабва връзките по – бързо и прави хормона нестабилен..

Смесване на хормон на растежа:

ВАЖНО : когато смесвате водата с growth hormone да внимавате водата БАВНО да слиза по стените на шишенцето! Това е гаранция, че хормонът ще запази целостта си. Growth hormone по принцип е крехък. След като сипете водата, внимателно с кръгообразни плавни движения разклатете шишенцето. НЕ РАЗБИВАЙТЕ!!! Просто клатете лекичко, докато се разтвори.

Продължителност на цикъла с хормон на растежа:

Хормонът не дава незабавни резултати.Времето, след което се наблюдава някакъв резултат, е от 2 седмици до след 3 месеца.. Но ако не можете да си позволите да сте на хормон на растежа поне 4 месеца, не си харчете парите.

След като изяснихме начина и дозите на прием, да видим ВЪЗМОЖНИ ЕФЕКТИ.

Що се отнася до органите, ставите и сухожилията в литературата е посочено,че GH (growth hormone) предизвиква положителен ефект по отношение на растежа. Той със сигурност подобрява унищожаването на мазнините и е необходим елемент от процеса, в който мастните киселини напускат местата, където са се натрупвали, за да бъдат изгорени като гориво. Някои хора обаче, особено жените, не чувстват ефекта от загубата на мазнините като младите мъже. При мъжете организмът реагира коренно различно на GH(growth hormone), отколкото при жените.

Интересът към растежния хормон доведе до идеята да се установи връзката му с различни физиологични феномени като:

-стимулиране на имунитета;

-разграждане на мастната тъкан;

-нарастване на мускулната маса, на тонуса и силата;

-изчезване на бръчките и заздравяване на кожата;

-подобряване на мисловните процеси;

-оптимизиране на енергийния баланс;

-понижаване на кръвното налягане;

-предпазване от остеопороза;

-по-бързо зарастване на раните;

-подобряване на баланса на липопротеините в кръвта;

-по-добър сексуален живот;

-по-добър сън;

-по-малко хронични заболявания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *