Как да инжектираме анаболен стероид

Инжектиране и как да го направим по безболезнено

  • Ние не носим отговорност за неправилно инжектиране. Моля, запознайте се с информацията, която е описана по-долу, необходима за поставяне на инжекции. Ние не искаме да агитираме хората да използват стероиди, защото те не са безобидни и тяхното използване е рисково, може да доведе до сериозни увреждания. Не искаме и да заклеймяваме стероидите, защото те работят и са много мощно средство. Това, което се постига със стероиди, е невъзможно да се постигне без тях. Ако можеше спортът да е чист, без тях, би било добре, но реалността е друга – приемането на стероиди е масово, защото стероидите работят.

 

НАЧИН НА ИНЖЕКТИРАНЕ

Всички мастно и водно разтворими анаболни стероиди се прилагат интрамускулно. Инжекцията се поставя на следните места: задните части, от страни на бедрото и в делтовидния мускул. Там медикаментите имат най-много място за абсорбация. Инжекцията се поставя дълбоко в мускула, но трябва да се внимава да не се засегнат нeрвите и кръвоносните съдове.

Поставяне на мускулна инжекция на анаболни стероиди

Водни и мастноразтворими


1.Пациента се поставя в легнало положение по корем, съблечен от кръста надолу.
2. избира се лява или дясна част на седалището.
3. Съответната част на седалището (съответната половина) се разделя мислено на 4 квадранта – горен и долен външни и горен и долен вътрешни
4. Иглата на спринцовката с медикамент се забива в горния външен квадрант след почистването му със спирт, иглата влиза цялата
5. Издърпва се леко буталото, ако сме попаднали в съд в спринцовката ще влезе кръв, тогава трябва да се смени позицията
6. Ако не сме попаднали в съд се инжектира БАВНО
7. Иглата се изважда и се поставя тампончето със спирт


Важно е да се знае, че в делтовидния мускул се инжектират единствено водноразтворими стероиди, тъй като там има много по-малко за абсорбация, усвояване. Някой атлети си слагат там включително мастноразтворими стероиди като Тестостерон енантат, Примоболан и др., но това не ви го препоръчваме. Слагайте само отзад, в седалищния мускул – глутеус максимус. Най-безопасното място, с най-малко кръвоносни съдове.

ВИДЕОКЛИП 

Най-доброто място за поставяне на инжекция е средния глутеус (дупето) и по-точно горния десен квадрант от задната част, която е най-плътна и с най-малко нервни окончания и кръвоносни съдове, рамото също е подходяща част за интрамускулна инжекция, но за там трябва да сте много внимателни. В рамото се поставят единствено водни разтвори. Тъй като мастните се разграждат по-бавно е на ваш риск и не е за предпочитане.

Winstrol депо може да се постави и в рамото или в седалищния мускул – глутеус максимус, тъй като е водноразтворим анаболен стероид. Някой атлети използват игли за подкожно приложение, като вкарват иглата докрай, защото е по-къса, а други си го слагат с интрамускулна инжекция. Но при всички случай, когато поставяте инжекции в рамото – трябва да сте много внимателни, защото там има повече нервни окончания отколкото в глутеуса. На видеото е показано как и къде точно се поставя инжекцията. В средната част на рамото има най-малко нерви и това е най-добре да стане там.

Спринцовките и иглите е необходимо да бъдат за мускулна инжекция (използването на игли за инсулинови или подкожни инжекции не се допуска).

Първото нещо, с което се започва е старателното измиване на ръцете и почистването на мястото, където се инжектира с тампон, напоен със спирт. Иглата се забожда с бързо движение дълбоко в мускула, след което съдържанието се избутва бавно и равномерно. (Съдържанието на спринцовката може да се затопли до телесна температура така инжектирането е по-безболезнено.) Не се препоръчва инжектирането на над три кубика разтвор наведнъж. След въвеждането на медикамента инжекцията се изважда бързо и на мястото на инжектиране се прилага лек масаж с памучния тампон.

Инжектиране на анаболни стероиди в бедрото

Понякога по различни причини инжекцията не може да бъде поставена в седалището. В такъв случай се препоръчва поставяне на инжекция с анаболния стероид и мастноразтворимите или водноразтворимите анаболни стероиди във външната страна на бедрото. Точно в тази област се извършват медицински манипулации при малките деца, когато се налага инжекционно приемане на лекарствен продукт. Най-подходящо място е приблизителната среда между коляното и тазобедрената става, от външната страна на бедрото. Ако не разполагате с рулетка и не може да определите на око къде ориентировъчно е средата, тогава може да използвате следната техника: Приклякате леко на един крак, свивате мускула на крака и виждате коя част е най-изпъкнала и най-твърда. Именно тази изпъкнала и твърда част от външната страна на бедрото е подходяща за инжектиране на анаболни мастно и водноразтворими стероиди – суспензия или воден разтвор. Поставянето на инжекции от вътрешната старана на бедрата или предната страна на бедрото е опасно и крие рискове, от които може да ви пострадат нервните окончания! Страничната и предна част са силно кръвоснабдени, което означава ,че в тях се намират много кръвоносни съдове, включително бедрената артерия, редица нервни окончания. Други риск от неправилно поставяне на инжекция стероиди е засягането на бедрената кост.


Изсмуква се половин кубик повече от количеството, което ще се бие въздух и с иглата се пробива гумената капачка на шишето. Въздуха се инжектира вътре, което създава налягане и процедурата по всмукване на масления разтвор става по-лесно. Шишенцето с медикамента се обръща наопаки и се пълни спринцовката с около половин кубик повече (от въздух). Изтеглете иглата навън и с буталото, избутайте въздуха като се стараете течността да стигне до върха на иглата. След това поставете чисто нова игла на пълната спринцивка (eдната игла се използва само за всмукване на течността, а другата само за инжектирането!!!), защото при пробиването на гументата капачка на медикамента иглата се притъпява.

Съветваме ви да не си инжектирате нищо сами, особенно ако сте начинаещи,а да се доверите на оторизиран медицински персонал или поне на някой който има повече опит в това.

Поставяне на инжекция

Иглата трябва да премине през кожата и подкожния слой да навлезе в мускулната тъкан. Само така инжекцията ще бъде ефективна. Подкожните инжекции няма да доведат до желания ефект.Нито един препарат не се приема венозно,тъй като това може да е опасно!Мускулните инжекции се налагат поради сравнително големите дози на инжектираното вещество и поради факта, че някои препарати могат значително да раздразнят кожата (ако се инжектират подкожно). Има три области на тялото, които се използват за инжектиране на анаболи: седалището, външната част на бедрото, рамото. Мускулите в тези области (и главно в седалището) са съставени от дебели мускулни влакна, което подпомага усвояването на инжектирания препарат. Инжекциите трябва да се правят дълбоко в мускула и далеч от главните нерви и кръвоносните съдове.Най-предпочитаното място за инжектиране е горната външна част на седалището. Мускулната тъкан в тази част е добре развита, с малко нервни окончания и разклонения. Затова е малко вероятно да засегнете важен нерв или кръвоносен съд. Но ако направите инжекция в средната част на седалишето, можете да засегнете важен нерв, контролиращ крака от коляното надолу. Ако засегнете нерва, ще почувствате силна болка и временна парализа на крака. В такъв случай веднага прекратете инжектирането и се насочете по-навън от тази област.


 


Ако седалището по една или друга причина не може да бъде инжектирано, се насочете към външната част на бедрото. В тази област се инжектират главно малките деца (не със стероиди, разбира се). Постарайте се областта, в която ще поставите инжекцията, да е на приблизително равни разстояния от колянната и тазобедрената става. Областта може да се определи като приклекнете леко на един крак и стегнете мускула. Частта от бедрото, която е най-твърда и най-изпъкнала, трябва да се инжектира. В никакъв случай не опитвайте да си правите инжекции във вътрешната или в предната част на бедрото. Там има много нерви и кръвоносни съдове, а освен това рискувате да засегнете бедренатакост.

Третият вариант за инжектиране е раменната област. Към нея прибягвайте едва в краен случай, когато първите две зони са “недостъпни” за инжектиране. Инжекцията трябва да се направи в средната глава на делтовидния мускул, но не на много голяма дълбочина, за да не засегнете раменната става.Като за начало Ви трябва спринцовка. Нейната вместимост не трябва бъде голяма. Употребата на спринцовки с вместимост повече от 5 мл. е безмислена. С по-малките спринцовки се постига по-голяма точност. Иглата трябва да е дълга най-малко 3 см, със средна дебелина, за да може да навлезе в мускулната тъкан, а не да стигне само до подкожния слой. Ако инжекцията се постави под кожата (поради недостатъчна дължина на иглата), се получава подуване между кожата и мускула, а инжектирания препарат се усвоява ограничено. Затова най-добре си осигурете подходяща спринцовка и игла. Други помощни материали, които ще ви трябват за инжектирането, са дезинфекциращо вещество (спирт), памук и цитопласт.